top of page

OM AKUPUNKTUR

ann_06BW.jpg

KLASSISK AKUPUNKTUR

Klassisk akupunktur och japansk meridianterapi bygger på tusenåriga principer, det är en av de äldsta medicinska traditioner som finns kvar i ursprunglig form.

 

I Kina och Japan har akupunktur använts i generationer. Det är en effektiv metod för behandling av olika besvär och en akupunktör uppnår ofta mycket goda resultat vid behandling av dessa utan att orsaka skadliga biverkningar.

Läs mer här

COSMETIC 1.jpg

KOSMETISK AKUPUNKTUR

Naturlig skönhet kommer inifrån. Mår man bra och har balans i kroppen så strålar man. I Kinesisk medicin kallar vi det för att man har Shen. Balansen rubbas tyvärr ofta på grund av vår livsstil som t ex stress, brist på sömn, kostvanor osv.

Läs mer här

MOXA

Många problem vi har i Norden är kopplade till kyla, t ex kan smärta i rygg och knän eller ledbesvär förvärras pga kyla. 

Vid moxabehandling behandlar man punkter eller områden med värmestrålning.

Moxa används oftast som en kompletterande behandling till akupunktur. Det är en värmande teknik som framför allt används i smärtstillande syfte, men också  vid till exempel utmattning.

 

Moxa är en torkad ört, ofta gråbo, som bränns och sedan hålls över en eller flera akupunkturpunkter för att värma,  den kan också placeras direkt på kroppen för att ge smärtlindring eller stärka kroppen när det behövs.

Inom TKM anser man att ett smärttillstånd beror på stagnation. Moxans värme hjälper då till att cirkulera Qi och blod mycket effektivt som sedan bidrar till snabbare smärtlindring och läkning.​ 

 

De flesta patienter upplever moxans speciella värme som en väldigt skön behandling.

57ecb2_7da670bc8f2a49169018828c2521129a~
ann_08BW.jpg

KOPPNING

Koppning är en av de äldsta metoderna inom TKM. 

 

Kopparna är oftast av glas eller plast och de sätts på utvalda platser på kroppen för att skapa en sugeffekt. Då bildas ett vakuum som gör att cirkulationen ökar i området.

 

Kopparna används t ex för att lindra smärta i spända muskler. 

 

Man kan också använda olja och flytta runt kopparna på t ex ryggen för att komma åt ett större område.

bottom of page